Ampumahiihtäjä Mari Laukkanen vietti häitään kotiseudullaan Itävallassa

Enosta kotoisin oleva ampumahiihtäjä Mari Laukkanen meni naimisiin itävaltalaisen Benjamin Ederin kanssa heinäkuussa 2018. Pari oli kihlautunut jo kesällä 2016. Naimisiinmenon johdosta Mari Laukkasesta tuli Mari Eder. Myös Benjamin työskentelee hiihdon parissa toimiessaan Itävallan ampumahiihtomaajoukkueen huoltopäällikkönä.

30-vuotiaan Marin ja 37-vuotiaan Benjaminin häät pidettiin Itävallassa, missä pariskunta myös asuu. Heidän kotinsa sijaitsee noin 18 kilometrin päässä Salzburgista, pienessä Thalgaun kylässä, jossa on vain noin 5400 asukasta. Häissä vaaleatukkaisella Marilla oli yllään perinteinen valkoinen mekko, jonka yläosa oli osittain läpinäkyvä, peittäen kuitenkin siveellisesti tärkeimmät kohdat. Lehtiä ja versoja jäljittelevät pitsikuviot tekivät yksivärisestä puvusta kauniin yksityiskohtaisen. Melkein hihattomassa puvussa oli myös pitkä laahus. Marin hiukset olivat kauniisti nutturalla ja valkovoittoista morsiuskimppua piristivät yksittäiset vaaleanpunaiset ruusut ja pienemmät vihreät versot. Benjamin oli pukeutuneena tummansiniseen pukuun, valkoiseen kauluspaitaan ja morsiuskimpun sävyihin sointuvaan vaaleaan solmioon.

Ennen häitään Mari sai kokea yllätyspolttarit ollessaan vierailemassa Lahdessa. Polttareihin osallistui useampiakin Marin kollegoita, kuten maastohiihtäjät Krista Pärmäkoski ja Sanna-Leena Perunka, sekä ampumahiihtäjät Laura Toivanen ja Riikka Sarasoja-Lilja. Monivaiheisissa polttareissa vierailtiin ainakin Lahden Suurmäessä, jossa polttareiden pitäjät pelottelivat tulevaa morsianta oikealla mäkihypyllä, sekä Päijät-Hämeen pelastuslaitoksella, jossa tämä sai suorittaa palomiestestin. Mäkihyppytornista tultiin lopulta alas köyden varassa. Polttareista julkaistuissa kuvissa näkyy myös hieman rennompi otos mökkimaisemissa.

Mari aloitti ampumahiihtoharrastuksensa jo nuorena ja sijoittuikin ensimmäisen kerran jo 19-vuotiaana nuorten ampumahiihdon MM-kilpailuissa neljänneksi sekä pari vuotta myöhemmin viidenneksi. Vuoden 2006 EM-kilpailuissa hän voitti takaa-ajohiihdossa kultaa. Seuraavana vuonna hän oli mukana nuorten MM-kisojen viestijoukkueessa, joka hiihti lopulta pronssisijalle. Hiihtosprintissä Mari paransi tulostaan vuosi vuodelta, sijoittuessaan alle 23-vuotiaiden MM-kilpailuissa ensin pronssille vapaan tyylin hiihtosprintissä vuonna 2008, sitten hopealle perinteisen tyylin hiihtosprintissä vuotta myöhemmin ja voittaen lopulta kultaa samassa lajissa vuonna 2010. Ampumahiihdossa Mari on kilpaillut aikuisiällä vuosina 2007-2018, josta parhaat tulokset ovat vuoden 2017 takaa-ajohiihdon kultasija ja samassa kilpailussa Hochfilzenissa normaalimatkalta napattu neljäs sija.

Mari jatkaa kilpailujaan myös tulevalla kaudella, mutta on aloittanut valmistautumisensa kauteen normaalia myöhemmin viime talvena kärsimästään ylikuormituksesta johtuen.

Read online casino review of Casumo from Askgamblers.

Leave a Reply

Your email address will not be published.