Englannin kuninkaallisissa häissä mahdollisesti vuoden 2018 kallein hääpuku

Sussexin herttua Prinssi Harrylla oli jo muutama pidempiaikainen seurustelusuhde, ennen kuin hän tapasi näyttelijä Meghan Marklen heinäkuussa 2016. Miltei kahden vuoden seurustelun jälkeen Harry ja Meghan menivät naimisiin Pyhän Yrjön kappelissa Windsorin linnassa. 19.5.2018 järjestetyt häät maksoivat kokonaisuudessaan yli 30 miljoonaa euroa, mutta häiden uskotaan kasvattavan alueen turismituottoa jopa 500 miljoonan euron edestä.

Meghanin kauniin hääpuvun loi brittiläinen suunnittelija Clare Keller, yhteistyössä Givenchy-nimisen muotitalon kanssa. Puku tehtiin kaksinkertaisesta silkistä ja alushame kolminkertaisesta silkkiorganzasta. Hartiat paljastava avonainen kaula-aukko ja yläosan siro rakenne toivat morsiammen kapean vartalon hyvin esille. Viisimetrinen, 53 kukkakuvalla koristeltu silkkihuntu laahasi pitkällä morsiammen perässä ja oli kiinnitetty timanttitiaraan, jonka Meghan sai lainaksi kuningatar Elisabeth II:lta. Kauniin kokonaisuuden viimeisteli pienemmät yksityiskohdat, kuten valkokullasta ja timantista tehdyt korvakorut ja rannerengas. Meghanin pukukokonaisuuden arveltiin maksaneen noin 115 000 euroa.

Meghanin hiukset oli laitettu nätisti kiinni tieran alle. Hääkampauksen suunnitteli Serge Normant. Meikkitaiteilija Daniel Martin loi kehuja saaneen häämeikin, joka koetti olla mahdollisimman minimaalinen, mutta kuitenkin tilaisuuteen sopiva. Meghanin silmissä oli pehmeät, ruskeat varjostukset ja muu meikki oli selvästi huomaamattomampaa. Hänen kyntensä oli lakattu neutraalin pinkkibeigeiksi, jolloin ne eivät vieneet huomiota pienestä, vaaleansävyisestä morsiuskimpusta.

Harry puolestaan oli pukeutunut britannian armeijan Blues and Royalsin viralliseen univormuun. Hänen pukunsa valmisti räätäliyritys Dege & Skinner. Harry joutui pyytämään kuningattarelta erillisen luvan partansa pitämiseen tilaisuuden ajan, sillä normaalisti partaa ei sallita virallisen univormun kanssa. Harrylla oli puvussaan useita kunniamerkkejä ja -nauhoja.

Harryn veli prinssi William toimi hänen bestmaninaan häissä, mutta Meghanilla ei ollut kaasoa ollenkaan. Sen sijaan parilla oli jopa kymmenen lasta morsiusneitoina ja sulhaspoikina, valtaosa heidän kummilapsiaan tai ystävien lapsia. Harryn isä prinssi Charles sai toimia Meghanin saattajana alttarille, Meghanin oman isän estyessä pääsemästä häihin hiljattain suoritetun sydänleikkauksen vuoksi. Harry ja Meghan viettivät häitä edeltävän yön perinteiseen tapaan erillään, Harry veljensä seurassa hotellissa ja Meghan niin sanotussa Cliveden-talossa äitinsä kanssa. Meghan saapui häihin äitinsä saattamana.