F1-kuljettaja Sergio Perez ehti naimisiin osakilpailuiden välissä

Meksikolainen Sergio Perez Mendoza, kutsumanimeltään Checo, ajaa kilpaa formuloissa F1-tasolla. Hän ja Carola Martinez alkoivat seurustella virallisesti vuonna 2017, kihlautuen jo saman vuoden elokuussa. Joulukuussa heille syntyi poika, joka sai nimensä isänsä mukaan. Häitä he juhlivat viimein kesäkuussa 2018 Guadalajaran kaupungissa Meksikossa. Häissä oli läsnä sukulaisten ja ystävien lisäksi joitakin Sergion formulakollegoja ja muita julkisuuden henkilöitä. Lisäksi Sergion kotitalli Force India onnitteli paria sosiaalisessa mediassa – ja pahoitteli, etteivät kaikki tallilaiset päässeet juhlistamaan tilaisuutta paikan päälle.

Häissä tummalla Carolalla oli yllään lumoava valkoinen puku. Pitkä laahus ja sitäkin pidempi ohuesta pitsistä valmistettu huntu loivat juhlallisen vaikutelman. Valkoiset korvakorut ja pitsikuvioidut hihattomat olkaimet toivat kauniita yksityiskohtia. Sama kuviointi jatkui myös hameen helmassa. Carolan suuri morsiuskimppu oli kasattu useista valkoisista ruusuista. Sulhasella oli yllään tumma puku, siistit mustat kengät ja sinertävä solmio yhdistettynä valkoiseen kauluspaitaan.

Sergion F1-ura jatkui tiukasti häiden jälkeen, kun seuraavalla viikolla ajettiin osakilpailut Kanadassa, jossa hän sijoittui kymmenenneksi. Perezin vuoden 2018 F1-kausi on sujunut hyvin ja hän onkin kerryttänyt ilman voittosijoja jääneistä kuljettajista eniten pisteitä. Sergiolla on urallaan tähän mennessä neljä nopeinta kierrosta ja kahdeksan palkintosijaa, yhteensä 497 MM-pistettä. Kaudella 2017 hänen kokonaissijoituksensa oli seitsemäs.

Sergio on ajanut Force Indian tallissa vuodesta 2014 alkaen. Sitä ennen hän edusti ensin Sauberia ja sittemmin yhden kauden ajan McLarenia. Liittyessään Sauberiin vuonna 2011 Sergiosta tuli ensimmäinen meksikolainen F1-kuljettaja sitten vuonna 1981 ajaneen Hector Rebaquen. Tuolla kaudella hän sijoittui MM-sarjassa kuudenneksitoista. Seuraavana vuonna hän paransi ja oli kymmenennellä sijalla, mutta McLarenilla hän jäi jälleen taaemmaksi, yhdenneksitoista. McLarenissa ajetulla kaudella Sergion henkilökohtaisena kuntovalmentajana toimi suomalainen Antti Vierula. Vuonna 2017 ja 2016 saavutetut seitsemännet sijat ovat olleet Sergion parhaimmat tähän asti. Elokuussa 2018 hän on käynnissä olevalla kaudella sijalla kymmenen.

Ennen F1-uraansa Sergio on ajanut useissa muissa kilpailuissa. Hän aloitti kartingautoilun ollessaan vasta kuusivuotias ja pärjäsi kilpailuissa hyvin jo ensimmäisenä vuotenaan. Myöhemmin hän ajoi muun muassa Formula BMW-kilpailuissa, formuloiden F3-tasolla ja GP2-sarjassa ennen siirtymistään F1-tasolle 21-vuotiaana.