Jordanialaiset häät avaavat naiselle itsenäisen elämän

Jordanialainen Farah pääsee viimein 29-vuotiaana naimisiin. Häitä edeltävänä iltana hän pakkaa laukkunsa valmiiksi myöhään yöllä, sillä häiden jälkeen hänen ja hänen miehensä Munterin tie vie Thaimaahan, jossa he viettävät häämatkansa.

Häitä seuraavaa “uutta elämää” on saanut valmistella jo pidemmän aikaa. Farah on asunut vanhempiensa talossa ja pääsee nyt viimein muuttamaan omilleen. Omilleen muuttaminen edellyttää kaiken hankkimista tyhjästä, sillä vanhemmilta ei juuri huonekaluja tai käyttötavaroita liikene. Farah ja Munter ovat ostaneet muun muassa astiaston ja television, sekä useita tarpeellisia huonekaluja. Häämatkalleenkin Farah pakkaa vain uusia vaatteita, sillä vanhasta kodistaan hän ei aio ottaa mukaansa mitään muuta kuin tyynynsä.

YK:ssa työskentelevä Farah ja aurinkoenergiaan erikoistuneen insinöörin töitä tekevä Munter löysivät kodin Farahin työpaikan läheltä. Farahin onneksi uusi koti sijaitsee myös lähellä hänen vanhempiaan. Jordaniassa ei ole lainkaan tavatonta, että tuore morsian saa töistään jopa viikkoja kestävän loman voidakseen opetella kodin askareita. Nuorten aikuisten itsenäinen elämä alkaakin yleensä vasta naimisiin menon yhteydessä. Farah kertoo, ettei hän osaa esimerkiksi pestä pyykkiä tai laittaa itse ruokaa, vaan hänen äitinsä on aina tehnyt kaiken hänen puolestaan.

Munter on joskus kysynyt, miksi Farah on niin huono kotitöissä, mutta nykyisin hän tietää jo syyn. Hän on myös oppinut, ettei Farah viihdy kotona kovin paljon. Farah on lohdutellut, että hänen äitinsä auttaa häntä askareissa varmasti ja osaa hän käyttää tietokonetta ja nettiäkin. Youtubesta löytyy ohjeet kaikkiin mahdollisiin ja mahdottomiin asioihin. Farah myös kehuu osaavansa monta muuta asiaa, kuten luomaan kotiin pohjiltaan hyvän tunnelman, jossa pariskunnan on mukava olla.

Farahin ja Munterin hääpäivä on aurinkoinen ja kuuma. Morsian on pukeutunut kauniiseen valkoiseen hääpukuun, jonka alusvanne saa puvun näyttämään korostetun tuuhealta. Päässään hänellä on korkeahko, timanttisesti säihkyvä tiara ja kädessään perinteinen, valkoisista ruusuista koottu morsiuskimppu. Hiukset ovat nutturalla. Munterilla on perinteinen tumma puku ja hän saapuu noutamaan tulevan vaimonsa valkoisin ruusuin koristellulla autolla. Läsnä on koko suku ja kaikki pääsevät osaksi autokulkuetta, jossa autojen torvet soivat hääparin kunniaksi.