Kalifornialainen yksinhuoltajaäiti rakastui ja meni naimisiin elinkautisvangin kanssa

Kalifornian Los Angelesista kotoisin oleva Kacey Rush opiskeli psykologiaa ja oli kiinnostunut vangeista, jotka olivat sanoneet olevansa vankilassa syyttöminä. Tämän kiinnostuksen myötä Kacey lähetti viestin kahta elinkautista vankilassa istuvalle Travis Berrylle, joka oli tuomittu murhasta, kidnappauksesta ja murtovarkauksista. Kacey halusi vain kuulla Travisin tarinan ja miksi hän omasta mielestään oli syytön, mutta ensimmäiset viestit johtivat pian useisiin viesteihin ja puheluihin, joiden aikana Kaceylle kehittyi tunteita Travisia kohtaan. Kacey kuvaili puhumisen Travisille olleen alusta asti helppoa ja luontevaa – aivan kuin he olisivat tunteneet toisensa jo pitkään.

Kolmen kuukauden yhteydenpidon jälkeen Kacey päätti lähteä tapaamaan ihastustaan Centinelan vankilaan. Vankilan turvatoimet olivat tarkat ja kauniiksi somistautunut Kacey joutui muun muassa luopumaan koruistaan ja liian tiukiksi luokitelluista vaatteistaan, ennen kuin hän sai tavata Travisia. Kaceyn ulkoinen olemus ei kuitenkaan Travisia vaivannut, vaan pari oli suudellut pitkään heti kosketuksiin päästyään. Ensitapaamisellaan he juttelivat tuntien ajan elämistään ja Travisin tapauksesta.

Saavuttuaan kotiin tapaamisen jälkeen Kacey alkoi perehtyä tarkemmin Travisin tapaukseen ja palkkasi jopa tutkijoita ja lakimiehen selvittämään miten asiat olivat oikeasti menneet. Kacey uskoo Travisin todella olevan syytön ja on auttanut tätä tekemään jo useita vetoomuksia hänen syyttömyydensä puolesta vuosien varrella. Kaceylle oli vaikeaa kertoa uudesta rakkaastaan 16-vuotiaalle tyttärelleen, mutta tytär oli onneksi ottanut asian hyvin ja hänen ja Travisin välille kehittyi pian hyvä isätytärsuhde.

Vuosi ensitapaamisensa jälkeen, vuonna 2011, Travis kosi Kaceyta ja sai myönteisen vastauksen. Varsinaisiin häihin meni kuitenkin aikaa, sillä niiden järjestämiseen tarvittiin erityiset luvat. Häät pidettiin vankilan kappelissa helmikuussa 2012, eikä paikalle sallittu muita kuin kaksi todistajaa: Kaceyn tytär ja Travisin ystävä vankilasta.

Seuraavan viiden vuoden ajan pari tapasi säännöllisesti, mutta vankilan sääntöjen vuoksi he eivät koskaan saaneet viettää aikaa täysin kahden kesken. Sääntöjä muutettiin viimein vuonna 2017 ja pari sai kuin saikin viettää ihanat 72 tuntia yksityisissä tiloissa Calipatrian vankilassa, jonne Travis oli vuosien varrella siirretty. Sen jälkeen heidän suhteensa on voinut paljon paremmin ja tapaamiset ovat jatkuneet onnellisina.

Travisin tapaus on käsiteltävänä liittovaltion valitusoikeudessa ja pari toivoo kovasti, että tämän käsittelyn myötä Travis pääsisi vapauteen.