Lisää outoja hääperinteitä

Hääkimpun heittäminen ja kakun leikkaaminen lienevät valtaosalle tuttuja hääperinteitä. Joissain kulttuureissa perinteet kuitenkin eroavat suuresti suomalaisille tutuista länsimaisista tavoista.

Joissakin afrikkalaissa kylissä on tapana, että yksi kylän vanhimmista naisista liittyy tuoreen avioparin seuraan näiden ensimmäisenä yhteisenä yönä. Vanhemman naisen on tarkoitus opastaa nuorta morsianta seksin saloihin. Joissain tapauksissa opas saattaa olla morsiamen oma äiti. Itäafrikkalaisen paimentokansan, maasain, perinteisiin on sen sijaan kuulunut veri ja sylkeminen. Seremonia aloitetaan teurastamalla lehmä ja tarjoamalla sen verta juhlavieraille. Ennen kuin morsian saa poistua juhlapaikalta tuoreen aviomiehensä kanssa, on hänen isänsä siunattava hänet sylkemällä hänen päähänsä ja rinnoillensa. Kävellessään tämän jälkeen tulevaa kotiaan kohti morsian ei saa katsoa taakseen, sillä uskomuksien mukaan hän saattaisi muuttua kiveksi näin tehdessään.

Marquesassaarilla Ranskan Polynesiassa tavataan häiden päätteeksi pyytää morsiamen sukulaisia asettumaan maahan makaamaan, kylki kyljessä, kasvot maata kohti. He muodostavat niin sanotusti ihmismaton, jota pitkin aviopari saa poistua paikalta. Saarivaltio Fidžillä perinteisiin on kuulunut antaa valaan hammas avioliiton symbolina häälahjaksi morsiamelle. Aikoinaan hampaan sai antaa vain heimopäällikkö tai muu maineikas henkilö, mutta nykypäivänä lahjaa arvostetaan kaikissa säädyissä. Hampaan irrottamisen maailman suurimmalta nisäkkäältä uskottiin osoittavan todellista rakkautta.

Koillisintiassa sijaitsevassa Assamissa sulhasen pitää todistaa rakkautensa vastaamalla arvoituksiin ja puskemalla läpi morsiamen sukulaisten ja ystävien muodostamasta muurista. Morsiamen läheiset saattavat myös kysellä häneltä tiukkoja kysymyksiä ja vaatia vastauksia tai jopa rahaa – kaikki tosirakkauden nimissä. Indonesiassa puolestaan perinteiden mukaan tuore aviopari aloittaa kuherruskuukautensa viettämällä kolme päivää ja yötä sisätiloissa. Tänä aikana he eivät saisi myöskään käyttää vessaa. Tavan uskotaan tuovan parille onnellisen liiton ja tervettä jälkikasvua.

Etelä-Amerikassa on hääperinne, joka pohjautuu orja-aikakauteen. Jos tummaihoiset ihmiset menivät tuona aikana naimisiin sitä pidettiin sopimattomana ja heidän tuli häissään hypätä yhdessä luudan yli, osoittaakseen siirtyvänsä elämässään eteenpäin. Jotkut käyttävät tätä perinnettä vielä tänäkin päivänä, vaikka sen on tarkoitettu liittyvän nimenomaan sopimattomiin avioliittoihin. Englannissa tätä tapaa on aikoinaan käytetty hääjuhlissa, joissa hääpari ei oikeasti ole mennyt laillisesti naimisiin.